Paviljoen Puur, beleef het nieuwe groen

Paviljoen Puur breidt uit met Fortwachterswoning

Paviljoen Puur in Diemen heeft vanaf 1 november de authentieke fortwachterswoning  op haar terrein in gebruik genomen. De evenementenlocatie kan hiermee inspelen op de vraag naar extra ruimte bij evenementen of bijeenkomsten. De ruimte is ook geschikt voor private dinners vanaf twaalf personen of kleine trouwceremonies.

Paviljoen Puur ligt midden in het groen bij Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het  innovatieve design gebouw in de vorm van een slakkenhuis van glas en cederhout is vanaf 2012 in gebruik voor zakelijke  evenementen. Op het historisch terrein staat een fortwachterswoning uit 1885. Deze woning is inmiddels gerestaureerd en ingericht met wit-grijs Italiaans design, gecombineerd met ambachtelijke houten elementen.

Kleine groepen

De fortwachterswoning is een aanvulling op de ruimte die het paviljoen biedt. Directeur  Leonie Walburg: ‘Steeds vaker krijgen wij de vraag of een subruimte beschikbaar is voor het werken in kleine groepen. Ook de vraag naar een ruimte waar kleine groepen in alle rust een dag of avond kunnen doorbrengen, neemt toe. Daarom hebben we besloten de woning op het terrein in gebruik te nemen. De woning bieden we nu ook aan voor bruidsparen die met maximaal veertig gasten hun trouwceremonie willen vieren.’

Eco-chique

Paviljoen Puur staat voor ‘het nieuwe groen’, een combinatie van duurzaam en stijlvol. Het terrein heeft een buitenkeuken met houtgestookte pizzaoven en grill.  Dit biedt in de winter de mogelijkheid voor buitenactiviteiten zoals een winter BBQ. Paviljoen Puur kan hiervoor groepen tot maximaal tweehonderd personen ontvangen. De fortwachterswoning is bij dergelijke evenementen in gebruik als extra ruimte. De locatie ligt op fietsafstand van Amsterdam en heeft gratis parkeerruimte.